Δρομολόγια πλοίων τρεις φορές την εβδομάδα για Σάμο και Ικαρία - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
22
Μάι
Back

Δρομολόγια πλοίων τρεις φορές την εβδομάδα για Σάμο και Ικαρία

Τρεις φορές την εβδομάδα θα καλύπτονται με δρομολόγια πλοίων από εδώ και στο εξής η Σάμος και η Ικαρία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας, αναμένεται να δώσει το πράσινο φως στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL Lines) και τη θυγατρική της «Σι Λινκ Φέρρις» προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιήσει με τα πλοία της «Θεόφιλος» και «EUROPEAN EXPRESS» συνδυαστικά δρομολόγια, ώστε η Σάμος και οι Φούρνοι να εξυπηρετούνται τρεις φορές την εβδομάδα.
Ήδη για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας κ.Αθανάσιου Μπούσιου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτική Πολιτικής κ.Νίκο Ζωϊδη ενώ έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σημειώνεται ότι η ΝΕΛ με επιστολή που απέστειλε προς το υπουργείο Ναυτιλίας και βουλευτές των κομμάτων, ζητούσε την έγκριση των συνδυαστικών δρομολογίων υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Σάμος και οι Φούρνοι θα εξυπηρετούνται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται πλήρως η σύμβαση του βορείου Αιγαίου, με 2 δρομολόγια από Καβάλα και 1 από Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον αναφέρει ότι θα εξασφαλίζεται τρεις φορές την εβδομάδα η σύνδεση Ικαρίας και Φούρνων με Θεσσαλονίκη και Καβάλα αντί μιας μόνο σύνδεσης Ικαρία – Καβάλα που αναφέρει η σύμβαση.
Πηγές στο χώρο της ακτοπλοΐας σημείωναν ότι αν το υπουργείο Ναυτιλίας εγκρίνει τελικά τα συνδυαστικά δρομολόγια για τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου η εταιρεία θα εξοικονομήσει τεράστιο κόστος από τα καύσιμα, ενώ θα εξυπηρετήσει και καλύτερα τις τοπικές κοινωνίες των νησιών.
Σημειώνεται ότι λόγω προσωρινής ακινητοποίησης του πλοίου «EUROPEAN EXPRESS» της ΝΕΛ από κλιμάκιο επιθεωρητών, τη γραμμή της Σάμου και της Ικαρίας, εξυπηρέτησε προσωρινά το «Blue star Ιθάκη» της «Blue Star Ferries».
Το ένα δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/01/2014 και το άλλο είναι να πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.
Πηγή: tovima.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!