δορυφορικό Ίντερνετ στις μικρές Κυκλάδες από το Υπουργείο Μεταφορών

δορυφορικό Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας πρόκειται να έχουν σύντομα τέσσερα μικρά νησιά
Πρόκειται για τη δονούσα, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και την Κίναρο.

Η εγκατάσταση δορυφορικής επικοινωνίας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με την Hellas Sat και τον ΟΤΕ. Στη στρατηγική του ΥΜΕ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες περιλαμβάνονται δράσεις για τη δημιουργία 5.000 σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Internet (Wi-Fi) καθώς και το πρόγραμμα «δΟΡΥ», το οποίο προβλέπει την παροχή δορυφορικού Ιντερνετ Υψηλής ταχύτητας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Ο Υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παρέστη την Τρίτη στην αναχώρηση του κλιμακίου των τεχνικών που θα εγκαταστήσουν το δορυφορικό Ιντερνετ στα συγκεκριμένα νησιά, τόνισε ότι «οι ακριτικές περιοχές της χώρας δεν μπορεί να είναι Ελλάδα δεύτερης κατηγορίας και για το λόγο αυτό το υπουργείο μαζί με τον OTE και την Hellas Sat έχει πάρει την πρωτοβουλία για δορυφορικό Ιντερνετ, ξεκινώντας από τα μικρότερα νησιά».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!