Δωρεάν Ιντέρνετ σε απομακρυσμένα νησιά -Περιοδεία Ν. Παππά

Περιοδεία στους Λειψούς, τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό, στο πλαίσιο της δράσης «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας».

Η δράση αφορά στην παροχή δημόσιας επιχορήγησης (100%) στους μόνιμους κατοίκους 47 απομακρυσμένων νησιών, για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, οι οποίοι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο της δράσης.

Το εισοδηματικό κριτήριο για την υπαγωγή στη δράση διαμορφώνεται στα ακόλουθα ποσά:

α) ως 12.000 ευρώ για άγαμους (ετήσιο ατομικό εισόδημα).

β) ως 22.000 ευρώ για έγγαμους (συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

Ο εκτιμώμενος αριθμός των δικαιούχων νοικοκυριών που θα λάβουν επιχορήγηση ανέρχεται σε 15.000. Το ποσό της δημόσιας επιχορήγησης ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά έτος, θα χορηγείται για δύο έτη, με δυνατότητα χρησιμοποίησης μόνο μία φορά και θα παρέχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης μίας μόνο κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, οι βασικοί στόχοι της δράσης είναι: η ενίσχυση της νησιωτικότητας, η στήριξη των μόνιμων κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται στα νησιά της παραμεθορίου, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας με διάδοση της χρήσης του διαδικτύου και η ουσιαστική ενίσχυση του μόνιμου πληθυσμού των παραμεθόριων κυρίως νησιών της χώρας.

Τέλος, η δράση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ αφορά στα νησιά: Αντικύθηρα, Αγαθονήσι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γυαλί, Καλόλιμνος, Κάσος, Λειψοί, Μάραθος, Μεγίστη (Καστελόριζο), Νίσυρος, Πάτμος, Πλάτη, Σαρία, Σύμη, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Χάλκη, Ψέριμος, Σαμοθράκη, Αντίπαξοι, Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί, Παξοί, Ανάφη, Αμοργός, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Ίος, Κίμωλος, Κουφονήσια, Πολύαιγος, Σίκινος, Σχοινούσσα, Φολέγανδρος, Άγιος Ευστράτιος, Άγιος Μηνάς, Θύμαινα, Σαμιοπούλα, Φούρνοι Κορσεών, Γαύδος, Αντίψαρα, Οινούσσες και Ψαρά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΝΗΣΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!