Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την Κάρτα Αλληλεγγύης

Την ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τους κατόχους της Κάρτας Αλληλεγγύης ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σε μια λιτή συνέντευξη Τύπου με θέμα «Σχέσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού» στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ανακοίνωσαν την άμεση έναρξη του μέτρου, από αύριο. Αφορά σε 150.000 οικογενειακές κάρτες με εισόδημα κάτω από 400 ευρώ μηνιαίως, οι οποίες αντιστοιχούν σε 400.000 ανθρώπους.

Στη συνέντευξη απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ανέφερε ότι τα εύσημα ανήκουν στους δύο υπουργούς που είχαν την πρωτοβουλία και σημείωσε «ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι στοιχείο διεκδίκησης του εργατικού λαϊκού κινήματος, απαραίτητο για μια καλύτερη ζωή ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της κρίσης».

«Συνδέουμε τον πολιτισμό με τη ακραία φτώχεια. Επιδίωξη μας είναι να δούμε την μάνα με τα πολλά παιδιά, τη μάνα Ρομά να μπαίνει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να δει από κοντά όλα όσα μας μαθαίνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά η Θεανώ Φωτίου.

«Η ιδέα είναι ο Πολιτισμός να λειτουργήσει ως πυλώνας ανασυγκρότησης για τον ανασχηματισμό της χώρας. Όχι μόνο γιατί μπορεί να φέρει χρήματα, αλλά γιατί συνιστά βασικό συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης» είπε από την πλευρά του ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για τους σπουδαστές των κρατικών σχολών Τέχνης (Σχολή Εθνικού Θέατρο, ΚΘΒΕ, σχολές χορού κ.α.) να αποκτήσουν κι αυτοί πάσο για ελεύθερη πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να μην αντιμετωπίζονται σαν φοίτητες δευτέρας κατηγορίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!