Δομή Ριτσώνας: Θετική στον κορωνοϊό μετανάστρια -Γέννησε στο «Αλεξάνδρα»

Θετική στο τεστ για τον Covid-19, μετά τη γέννηση του βρέφους της, βρέθηκε αλλοδαπή γυναίκα η οποία προσήλθε σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας («Αλεξάνδρα») για την διαδικασία του τοκετού. Αναμένονται τα ιατρικά αποτελέσματα των εξετάσεων για το βρέφος. Η γυναίκα διαβιεί στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα Ευβοίας, όπου διαμένουν περί τα 3.000 άτομα

Επισημαίνεται ότι εξετάστηκε και φιλικό πρόσωπο που συγκατοικούσε με την γυναίκα, το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ιατρικού ελέγχου, δεν είναι φορέας του ιού Covid-19. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ιχνηλατεί ήδη όλες τις επαφές του κρούσματος εντός των προηγούμενων ημερών και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διαμενόντων και των εργαζομένων.

Τέλος, δέκα από τους εργαζομένους του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», που ήρθαν σε στενή επαφή με τη γυναίκα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΓΕΝΝΗΣΕ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!