ΔΝΤ: Σπάστε εδώ και τώρα το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο

Να προχωρήσει εδώ και τώρα σε «υποχρεωτικές απολύσεις» από στον «προστατευμένο δημόσιο τομέα» καλεί την κυβέρνηση για μία ακόμη φορά του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα στην έκθεσή του για την Ελλάδα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το ΔΝΤ επαναλαμβάνει την άποψη που είχε εκφράσει και προ τριών εβδομάδων, όταν βρισκόταν στη χώρα μας ο Π. Τόμσεν ότι  την ώρα που «η προσπάθεια για επαναφορά  της οικονομίας σε σημείο ισορροπίας έχει συσχετιστεί με την αύξηση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως στους νέους, ο υπερστελεχωμένος δημόσιος τομέας έχει γλιτώσει, εξαιτίας του ταμπού των απολύσεων».

Στην εκθεσή του το ΔΝΤ, θέτει ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τονίζοντας ότι δεν φτάνουν οι εθελοντικές αποχωρήσεις αλλά απαιτούνται απολύσεις:  «Οι υποχρεωτικές απολύσεις δίνουν χώρο για να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι εξειδικευμένοι, οι οποίοι θα έχουν κίνητρα», υποστηρίζει το ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η παροχή σημαντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα εμποδίζεται ήδη από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού σε βασικούς τομείς, όπως η εποπτεία του τραπεζικού τομέα και της φορολογικής διοίκησης.

Αναγνωρίζει πάντως ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και ήδη αναπροσαρμόζει το πρόγραμμά της, αναφερόμενο, προφανώς, στην πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο και ισάριθμες προσλήψεις.

Η ΕΚΘΕΣΗ (ΑΓΛΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Διαβάστε επίσης

Τόμσεν: Αδικία σε βάρος του ιδιωτικού τομέα η προστασία του δημοσίου

Έρχονται τα πάνω-κάτω σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου & ΟΤΑ

Απολύσεις: Short list 30 οργανισμών στο Μαξίμου

Απολύσεις: Προτεραιότητα στην εθελουσία δίνει ο Μανιτάκης

Απολύσεις: Η λίστα με τα 252 ΝΠΙΔ του δημοσίου

Απολύσεις: Ποιοι φορείς οδηγούνται σε κατάργηση

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

ΔΝΤ: «Απαιτούνται τώρα απολύσεις στο Δημόσιο»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΝΤ, ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ, ΤΑΜΠΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!