Δυστυχήματα στους δήμους: Σήμερα η συνάντηση συνδικαλιστών ΟΤΑ με Νεφελούδη

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη αλλά και εκπρόσωπο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), πρόκειται να έχουν σήμερα στις 9 το πρωί μέλη της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα των επανειλλημμένων το τελευταίο διάστημα, δυστυχημάτων στους δήμους, με τους νεκρούς, εργαζόμενους, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, να φτάνουν τους εφτά μόνο το τελευταίο δίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι από το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται υπουργική απόφαση Eθνική Στρατηγικη για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, που, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Με την απόφαση υποχρεώνονται όλοι οι φορείς, μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο και οι ΟΤΑ να εφαρμόζουν συγκεκριμένες διαδικασίες και κανόνες Υγείας και Ασφάλειας για τους εργαζομένους τους.

Στην Σταδίου θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που αναφορικά με το Δημόσιο, παρατηρείται κυρίως στους δήμους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΤΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!