Διώξεις για κακούργημα στους επίορκους του Οίκου Ναύτου

Kατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε υπαλλήλους του Οίκου Ναύτου που συνελήφθησαν για απάτη σε βάρος του ταμείου των ναυτικών.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης ύψους 1 εκ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου και της πλαστογραφίας.

Την Παρασκευή συνελήφθησαν τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου, οι τρεις από αυτούς επ’ αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών τη στιγμή που παραλάμβαναν 205.570 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο είχαν συμφωνήσει να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μίας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη.

Η σχετική καταγγελία έγινε απο τον ιδιοκτήτη της κλινικής ο οποίος πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας πλαστά παραστατικά.

Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, ο ίδιος θα έπαιρνε 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το κρατούσαν οι υπάλληλοι και θα δινόταν σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του Ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς επίσης ο σύζυγός της και ένα ακόμα άτομο.

Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή εισαγγελέα καταγραφές συνομιλιών.

Ήδη το ΣΔΟΕ προέβη στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ παράλληλα ενεργείται έρευνα στον Οίκο Ναύτου στον Πειραιά, προκειμένου να διακριβωθεί η έκταση της απάτης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΩΞΗ, ΑΠΑΤΗ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!