δΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΤέλος Μαΐου η πρόταση της ΚυβέρνησηςΤο Φθινόπωρο το σχέδιο νόμου στη Βουλή


Αμέσως μετά τα συνέδρια της ΕΝΑΕ και της ΚΕδΚΕ, δηλαδή στα τέλη Μαΐου, θα καταθέσει επίσημα η Κυβέρνηση την πρόταση της για τη διοικητική Μεταρρύθμιση. Όπως τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που ειχε με τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή «από τη στιγμή κατά την οποία θα ολοκληρωθούν αυτά τα δυο συνέδρια και θα έχουμε τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και θα κατατεθεί η τελική θέση της Κυβέρνησης πάνω στο θέμα αυτό».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί και να δοθεί το σχέδιο νόμου για τη διοικητική Μεταρρύθμιση, αμέσως μετά τα συνέδρια της ΚΕδΚΕ και της ΕΝΑΕ, ώστε να κατατεθεί στη Βουλή το Φθινόπωρο
« Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι μια μεγάλη θετική πρόκληση για τη δομή του κράτους αλλά και για την ίδια την κοινωνία. και έχει τεράστια σημασία η καλή της προετοιμασία», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών. «Το παρελθόν απέδειξε – όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε πρόχειρες κινήσεις – ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν οδήγησαν πουθενά ενώ, αντιθέτως, έβλαψαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι παράδειγμα προς αποφυγή αυτή η τακτική. Γι’ αυτό και, με προσεκτικά και σταθερά βήματα, σε συνεννόηση και χωρίς αντιπαραθέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ετοιμάζουμε αυτή τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση η οποία, το τονίζω, δρομολογεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση του μέλλοντος», υποστήριξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!