διοικητική μεταρρύθμιση στην πράξη. - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

διοικητική μεταρρύθμιση στην πράξη.

Υπουργείο Εσωτερικών: Τους στόχους του πρώτου ολοκληρωμένου και ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Ελληνική διοίκηση, ανέπτυξε μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Η διοικητική μεταρρύθμιση στην πράξη- Προγραμματική περίοδος 2007- 2013, που διοργάνωσε το υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή 7 δεκεμβρίου 2008, ο Προκόπης Παυλόπουλος: «Πρόκειται για το σημαντικότερο πρόγραμμα διοικητικής μεταρρύθμισης, τόσο σε εύρος όσο και σε στήριξη, που έχει επιχειρηθεί ποτέ για την αναδιοργάνωση των κρισιμότερων δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες έχουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και εξήγησε ότι το εν λόγω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, προϋπολογισμού 631 εκ. €, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους, ενισχύει μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αξιοποίησης και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, ανασχεδιασμού του θεσμικού πλαισίου και απλούστευσης διαδικασιών, ιδίως χάρη στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών πληροφορικής. Απαρίθμησε δε τους στόχους του προγράμματος που είναι:
– Η μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων,
– Η μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις κατά 25%,
– Η συντόμευση του χρόνου έκδοσης πιστοποιητικών κατά 50%
– Ο αυστηρός έλεγχος των προμηθειών των νοσοκομείων και
– Η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης είναι οι κυριότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «διοικητική Μεταρρύθμιση».
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, μέσω του προγράμματος, έμφαση έχει δοθεί στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και σε κοινωνικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, όπως είναι η ενίσχυση της προσβασιμότητας των δημόσιων κτιρίων στα Άτομα με Αναπηρίες και η εμπέδωση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών αλλά και της ισότητας των ευκαιριών για όλους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!