διοικητική Μεταρρύθμιση: Υιοθέτηση των προτάσεων ΚΕδΚΕ και ΕΝΑΕ υποσχέται ο Π. Παυλόπουλος

Με βάση τις προτάσεις των συνεδρίων της ΚΕδΚΕ και της ΕΝΑΕ που πραγματοποιούνται μέσα στο Νοέμβριο αλλά και αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι θα προχωρήσει η διοικητική Μεταρρύθμιση. Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος από τη Ρόδο, ο οποίος για πρώτη φορά έκανε λόγο για άμεση εκλογή του Περιφερειάρχη.

«Θα πράξω αυτό που θα εισηγηθούν η ΚΕδΚΕ και η ΕΝΑΕ αλλά η βούληση, η πρόθεση υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Λαέρμα και πρόσθεσε: «Θέλω, όμως, να συνεννοηθώ και με τις δύο οργανώσεις της Αυτοδιοίκησης, πως τελικά προχωράνε ενόψει των έκτακτων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος ολόκληρος και η χώρα μας. Το να προχωράει κανείς σε μεταρρυθμίσεις χωρίς την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων, είναι κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Παράλληλα ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα είναι συνολικό όργανο «με Πρόεδρο ο οποίος μπορεί και πρέπει να εκλέγεται άμεσα, ενώ όσον αφορά στις αρμοδιότητες, αυτές αναμένεται να είναι πιο σημαντικές από αυτές που έχει σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αφού η Περιφερειακή θα παρεμβαίνει πιο δυναμικά σε επίπεδο Περιφερειακής Ανάπτυξης».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!