Διοικ. Μεταρρύθμισης: «Θα κάνουμε τα πάντα για να εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα»

Υπουργείο… έτοιμο για όλα, προκειμένου να εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Θα κάνουμε τα πάντα για να εφαρμοστεί ο νόμος», δηλώνει πηγή του υπουργείου, το οποίο συνεχίζει να δέχεται στοιχεία με υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι – όπως αναφέρει το υπουργείο – στη συνέχεια θα μετακινηθούν εκεί όπου ο δημόσιος τομέας έχει ελλείψεις προσωπικού. Σύμφωνα με συνεργάτες του αρμόδιου υπουργού Αντώνη Μανιτάκη «δεν μπορεί ένα υπουργείο να μην εφαρμόσει το νόμο, ο οποίος μάλιστα αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές». Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει ότι πρέπει να προχωρήσει η διαθεσιμότητα των 2.000 υπαλλήλων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή να επανέλθει η τρόικα και να ζητήσει απολύσεις.

Οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται από εργαζόμενους στους δήμους και στα γραφεία προσωπικού (και θα συνεχιστούν) έχουν δυσχεράνει την αποστολή των στοιχείων, δημιουργώντας ιδιαίτερο προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου, παρά τη σιωπηρή παράταση που έχει δοθεί. Πάντως, από πηγές του υπουργείου, επισημαίνεται ότι εάν χρειαστεί, θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος και θα υλοποιηθεί η διαθεσιμότητα με στοιχεία που θα προέλθουν από την απογραφή που είχε γίνει στον δημόσιο τομέα. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με τη στάση που κρατούν οι συνδικαλιστές δεν αποστέλλονται ούτε τα στοιχεία με τους επίορκους υπαλλήλους, αν και η ΠΟΕ ΟΤΑ είπε το ΟΚ για να αποσταλούν οι λίστες, σημειώνοντας πως «η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση του Συλλόγου και όχι διαμέσου των Γραφείων Προσωπικού, τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα». Ωστόσο, πηγές του υπουργείου διερωτώνται με ποια αρμοδιότητα η ΠΟΕ ΟΤΑ θα έχει την «αυστηρή επιτήρηση» των στοιχείων με τους επίορκους.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει το θέμα της ένταξης υπαλλήλων σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τον νόμο 4024/2011, που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας του Δημήτρη Ρέππα.

Διαβάστε επίσης:
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ 42 ΔΗΜΟΥΣ & 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Βόρεια Ελλάδα: Σε διαθεσιμότητα 300 διοικητικοί ΙΔΑΧ ΔΕ
Υπoυργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Τελευταία προσπάθεια για τις λίστες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!