Διοικ. Μεταρρύθμισης: Μείωση κατά 2/3 στις δομές τού υπουργείου

Σε σημαντική μείωση στις δομές του κατά 66%, προχώρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε το πρωί ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου, οι 219 μονάδες συρρικνώνονται σε 75 οργανικές μονάδες, με τον υπουργό να ευελπιστεί αυτή η μείωση να επιφέρει σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη.

Επιπλέον, στο νέο Οργανόγραμμα, δεν υπάρχει θέση του ειδικού γραμματέα, ενώ οι γενικές διευθύνσεις γίνονται τρεις (Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού) από έξι (Διοικητικής Υποστήριξης, Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικού Εκσυγχρονισμού, Κατάστασης Προσωπικού, Διοικητικής Οργάνωσης και Διαδικασιών). Αναφορικά με τις διευθύνσεις, αυτές μειώνονται σε 9 (τρεις για κάθε νέα γενική διεύθυνση) από 21.

Αντίστοιχες μειώσεις των δομών πραγματοποιούνται και στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως το οργανόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (που ολοκληρώθηκε παράλληλα με αυτό του ΥΠΕΚΑ) θα αποτελέσει το πρότυπο της μείωσης των δομών και στα άλλα υπουργεία, τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος του μήνα. Μετά την ολοκλήρωση όλων των οργανογραμμάτων, αναμένονται να ακολουθήσουν τα ΠΔ για τους νέους Οργανισμούς των υπουργείων, με παράλληλη «έκρηξη» στην κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων.

ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΔΜΗΔ

ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΚ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης:
Παπούλιας: Να φύγουν οι τεμπέληδες από το Δημόσιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΔΟΜΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]