δυνατότητες ανάπτυξης και έργων υποδομής δίνει στην περιφέρεια ο ‘ΘΗΣΕΑΣ2’

Τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και δημιουργίας έργων υποδομής που αναλογούν για κάθε ελληνική περιφέρεια και κάθε δήμο ξεχωριστά από την εφαρμογή του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ 2» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στη Σύνοδο των γενικών γραμματέων των Περιφερειών όλης της χώρας, που ξεκίνησε τις εργασίες της υπό την προεδρία του στο Αγρίνιο, την Παρασκευή.

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων δήλωσε ότι η έναρξη εφαρμογής του νέου προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ 2» αφορά σε πολύ μεγαλύτερο ύψος πιστώσεων από το προηγούμενο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα η χρονική διάρκειά του θα είναι μικρότερη κατά δύο έτη. «Το πρόγραμμα ‘ΘΗΣΕΑΣ 2’ έχει πενταετή διάρκεια και δίνει διπλάσιο ποσό προς τους δήμους, ύψους 3,5 δις. ευρώ, εν αντιθέσει με το «ΕΠΤΑ» το οποίο αφορούσε σε πακέτο χρημάτων ύψους μόλις 1,7 δις. ευρώ και η διάρκειά του ήταν επταετής» τόνισε και εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ότι «έχουμε ένα πρόγραμμα πολύ πιο ισχυρό, που παρέχει σε κάθε δήμο τη δυνατότητα δημιουργίας έργων υποδομής που στοχεύουν στην ανάπτυξη όλης της ελληνικής περιφέρειας».

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι δήμοι θα λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου να προετοιμαστούν και εγκαίρως να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη δρομολόγηση των αναγκαίων έργων.

Αναφορικά με τις εργασίες της συνόδου ο κ. Σπυρίδων αφενός υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την δυτική Ελλάδα το γεγονός της πραγματοποίησης της Συνόδου στην περιοχή, αλλά και ότι με τη θεσμοθετημένη συνάντηση αυτή, παρέχεται η δυνατότητα ώστε οι γενικοί γραμματείς να μεταφέρουν στον υπουργό Εσωτερικών και κατ’ επέκταση σε όλη την πολιτική ηγεσία, τα προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας στο σύνολό της «και έτσι να ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις που είτε θα δώσουν λύσεις σε θέματα που έχουν σχέση με τη γραφειοκρατία και την εξυπηρέτηση των πολιτών, είτε θα οδηγήσουν στη χάραξη πολιτικών οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για τη διευθέτηση μεγάλων ζητημάτων σε κάθε περιοχή» όπως είπε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!