Δημόσιο: Τρία χρόνια μετά απολύθηκαν οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου

“Έστω και με καθυστέρηση οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου απολύθηκαν σήμερα και με τη βούλα”, γνωστοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, κλείνοντας έτσι μία υπόθεση που δυστυχώς δεν είναι η μόνη και αφορά την καθυστέρηση της επιβολής πειθαρχικών μέτρων σε υπάλληλους του Δημοσίου οι οποίοι, αν και κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, παραμένουν ατιμώρητοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι που δολοφόνησαν του 2009 τον δήμαρχο Παγγαίου Τριαντάφυλλο Κουκούδη, παρότι βρίσκονταν στη φυλακή ακόμη δεν είχαν απομακρυνθεί οριστικά από το Δημόσιο, λόγω καθυστερήσεων τόσο στην πειθαρχική όσο και στην δικαστική διαδικασία. Μάλιστα, πριν από ένα μήνα στο θέμα είχε αναφερθεί η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε πάρει μεγάλη έκταση εξαιτίας του γεγονότος ότι έως και σήμερα- από το Δεκέμβριο του 2009 που είχε γίνει το έγκλημα- λάμβαναν το 50% των αποδοχών τους.

Και αυτό επειδή τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και η σχετική απόφαση εκκρεμούσε.

Τελικά η συνεδρίαση έγινε τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού και στις 17 Ιουλίου τους επιδόθηκε η απόφαση απόλυσης. Αν και είχαν περιθώριο 60 ημερών για να προσφύγουν κατά της απόφασης, λόγω των διακοπών στα δικαστήρια, οι 60 μέρες αυξήθηκαν σε 120 καθώς ο χρόνος μετρούσε ουσιαστικά από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τελικά, στις 15 Νοεμβρίου εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν και σήμερα, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία, εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις απόλυσής τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΠΑΓΓΑΙΟ, ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!