Δημόσιο: Στο στόχαστρο του Μαξίμου οι απρόθυμοι για λουκέτα υπουργοί

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έχει πάρει από όλους τους υπουργούς λίστα με τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς του Δημοσίου που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους. Η καθυστέρηση οφείλεται προφανώς σε έλλειψη βούλησης, από το φόβο του πολιτικού κόστους, και η στάση του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στους απρόθυμους για λουκέτα και απολύσεις υπουργούς θα είναι αυστηρή, από τη στιγμή που έγινε η επιλογή να σαρωθούν όλα στο Δημόσιο για τον κατευνασμό των πιστωτών, αφού άλλα δημοσιονομικά μέτρα είναι δύσκολο να περάσουν από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρόλο του «μπαμπούλα» προς τους υπουργούς που δεν συμμορφώνονται θα παίξει ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος ως γερμανοθραφείς έχει άριστη συνεργασία με τον επικεφαλής της task force Χ. Ράιχενμπαχ.

Ο υπουργοί που έχουν τους περισσότερους πόντους μεχρι στιγμής είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης που έχουν αποδείξει την ορμή τους όταν πρόκειται για «ξαφνικούς θανάτους» φορέων του Δημοσίου. Με την εξαίρεση επίσης των Γ. Στουρνάρα και Κ. Μητσοτάκη, όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί τελούν υπό κρίση. Και ανάμεσά τους τρεις, που έχουν πολλούς οργανισμούς υπό την εποπτεία τους, έχουν μπει σε μαύρη λίστα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!