Δημόσιο: «Πρώτη αποτύπωση» στη συνάντηση Μανιτάκη-Στουρνάρα

Μια πρώτη προσπάθεια αποτύπωσης της μείωσης κατά 30% των δομών του Δημοσίου σε… πόρους έγινε σήμερα κατά τη συνάντηση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο πλαίσιο του να εξοικονομηθούν περί τα 2,1 δισ. ευρώ από τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ο… τελικός λογαριασμός δεν έγινε, και για αυτό οι επαφές των δύο υπουργών θα είναι διαρκείς, καθώς ο πρώτος θα κληθεί να σηκώσει όλο το βάρος της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα.

Στη σημερινή συζήτηση των δύο ανδρών δεν έγινε καμιά κουβέντα για απολύσεις, καθώς -όπως σημείωνε πηγή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- θέση του υπουργείου παραμένει το δόγμα «όχι απολύσεις».

Άλλωστε, σημείωνε, μεσοπρόθεσμα, ακόμη κι αν η αναλογία 1 προς 5  (προσλήψεις αποχωρήσεις) δεν αυξηθεί σε 1 προς 10 ήδη θα υπάρξει μείωση προσωπικού, και με δεδομένο το ενιαίο μισθολόγιο θα παρατηρηθεί και μείωση του λειτουργικού κόστους.

Πάντως, η ίδια πηγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι οι μετατάξεις θα είναι υποχρεωτικές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!