Δημόσιο: «Παράθυρο» για άμεσες απολύσεις και μη επίορκων

Την επέκταση του κανόνα 1 προς 1 (μία απόλυση – μία πρόσληψη) και στους υπόλοιπους πλην των επίορκων υπαλλήλων συζητούν πλέον κυβέρνηση και τρόικα. Αν και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνουν άγνοια για το θέμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σενάριο έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του Γ. Στουρνάρα και των εκπροσώπων της τρόικας σε μία προσπάθεια να προχωρήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο, κάτι που επιθυμεί σφόδρα η τριμερής.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι υπάλληλοι που θα απολύονται, είτε αφού πρώτα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας είτε και απευθείας (;) θα αντικαθίστανται από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Πέραν της ικανοποίησης της απαίτησης της τρόικας για «αίμα», τα βασικά επιχειρήματα  είναι δύο:

–          Πρώτον,  ότι με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο θα αναβαθμίσει το επίπεδο του προσωπικού του, καθώς όσοι θα απολύονται θα είναι χαμηλότερων προσόντων από όσους θα προσλαμβάνονται

–          Δεύτερον, ότι θα υπηρετήσουν στο Δημόσιο υπάλληλοι που έχουν περάσει με αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ και όχι με άλλες αμφιβόλου ποιότητας (σ.σ. κοινώς «ρουσφέτια»

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς- τρόικα: Σύγκλιση για επίορκους, «αγκάθι» οι απολύσεις

Σαμαράς – τρόικα: «Κλειδί» οι απολύσεις στο Δημόσιο

Τρόικα: Απολύστε τώρα 1000 επίορκους, πάρτε 1000 «καθαρούς»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση