ΔΗΜΟΣΙΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.500 ΟΙ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟ 2012

Σε τουλάχιστον 3500 ανεβάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπολογισμοί των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ – ΟΤΑ τους υπό απόλυση – διαθεσιμότητα εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για 2000 υπαλλήλους* που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ωστόσο η αρχική συμφωνία με την τρόικα προέβλεπε ο αριθμός αυτός να ανέλθει στις 5000.

Αν και τα επίσημα στοιχεία (και) της (τελευταίας) απογραφής ουδέποτε δόθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόσο στην ΑΔΕΔΥ όσο και στην ΠΟΕ – ΟΤΑ,  σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η έρευνα των συνδικαλιστών σε συνδυασμό με ανεπίσημα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους καταλήγουν στα εξής αριθμητικά στοιχεία σε σχέση με τους ΙΔΑΧ Δ.Ε. που εμπίπτουν στις κατηγορίες τις οποίες και καθορίζει ο νόμος για το μεσοπρόθεσμο και η εγκύκλιος Μανιτάκη:

Οι τρεις «δεξαμενές»

– Στους ΟΤΑ οι οποίοι σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος, ανέρχονται περίπου 1500 υπάλληλοι δήμων (κυρίως) και περιφερειών της κατηγορίας ΙΔΑΧ Δ.Ε. Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων από τους συνολικά 96.000 (με βάση τα  τελευταία στοιχεία της απογραφής του 2012), πρόκειται να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα – απόλυση εντός του 2012.
–  Στο Δημόσιο περίπου 1100 με 1300 από τους υπόλοιπους 527.000 υπαλλήλους του Δημοσίου (επίσης στοιχεία της απογραφής του 2012) θα δουν την πόρτα της εξόδου.

–  Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι 880 πειθαρχικά ελεγκτέοι υπάλληλοι για τους οποίους μίλησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείο Εσωτερικών.

Δηλαδή, συνολικά 3480 με 3680 υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της διαθεσιμότητας ή της εξόδου από το Δημόσιο.

55.000 οι ΙΔΑΧ στο Δημόσιο

Να σημειωθεί ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία από τους περίπου 55.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου (στοιχεία απογραφής του 2012), οι 22.000 είναι στην κατηγορία ΔΕ, εκ των οποίων παραπάνω από τους μισούς (11.700) σε δήμους και περιφέρειες.

 

Σχετικά

*Δημόσιο: Νομοθετική ρύθμιση για 2000 άμεσες απολύσεις

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ & ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!