Δημόσιο: Νομοθετική ρύθμιση για 2000 άμεσες απολύσεις

Στην άμεση (μέχρι το τέλος του χρόνου) απομάκρυνση 2000 υπαλλήλων προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω νομοθετικής ρύθμισης για την ενίσχυση της κινητικότητας στο Δημόσιο. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι μαζί με αυτούς που έχουν υποπέσει σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και θα απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (και ορισμένοι εξ’ αυτών θα λαμβάνουν για μέχρι ένα έτος το 75% των αποδοχών τους) και αυτοί των οποίων η οργανική θέση καταργείται με έμφαση σε αυτούς που έχουν προσληφθει εκτός ΑΣΕΠ.

Στο «παιχνίδι» των απολύσεων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βάζει και τις υποχρεωτικές μετατάξεις, ενώ υπόσχεται ότι κάποιους από τους μη αναγκαίους λόγω, κυρίως, ειδικότητας θα τους εντάξει σε προγράμματα επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισης μέχρι να μεταταχθούν.

Το υπουργείο υπόσχεται επίσης ότι θα λαμβάνει υπόψη του την οικογενειακή κατάσταση, ωστόσο δεν είναι σαφές αν οι υποχρεωτικές μετατάξεις θα γίνονται κοντά στον τόπο διαμονής ή θα προέχουν «οι ανάγκες της υπηρεσίας».

Σχετικά

Μανιτάκης-Βολουδάκης: Οι απολύσεις έφεραν ρήξη

Δημόσιο: 5000 απολύσεις μέσα στο 2012

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!