Δημόσιο: Νέα καταγραφή των φορέων ενόψει καταργήσεων - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
6
Ιούλιος
Back

Δημόσιο: Νέα καταγραφή των φορέων ενόψει καταργήσεων

Την επικαιροποίηση του  «Μητρώου» δημοσίων υπηρεσιών και εποπτευόμενων φορέων, ζητά με εγκύκλιό του προς τα υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενόψει των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του δημοσίου. «Ειδικότερα, παρακαλούμε το κάθε υπουργείο να ελέγξει τις εγγραφές που αυτό περιλαμβάνει σχετικά με τις υπηρεσίες και τους φορείς που εποπτεύει προκειμένου να διαπιστώσει την ορθότητά τους, ειδικά δε ως προς τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς θα πρέπει να επανελεγχθεί το κατά πόσο υπάγονται ή όχι στο δημόσιο τομέα του άρθρου 51, παρ. 1 του ν. 1892/1990», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

«Δεδομένου ότι το περιεχόμενο του «Μητρώου» έχει δυναμικό χαρακτήρα, η διαδικασία επικαιροποίησής του είναι διαρκής. Στη συγκεκριμένη μάλιστα συγκυρία όπου συντελούνται αλλαγές στις οργανωτικές δομές των υπουργείων (συγχωνεύσεις ή διασπάσεις ή ανακατανομή των αρμοδιοτήτων τους) και στους φορείς που ανήκουν στο Δημόσιο Τομέα (καταργήσεις, συγχωνεύσεις κ.λπ.), η επικαιροποίησή του κρίνεται επιβεβλημένη», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι το «Μητρώο», αποτελεί αναλυτική ή κατά κατηγορίες καταγραφή των δημοσίων υπηρεσιών και των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, με αναφορά, στη νομική τους μορφή και στην υπαγωγή τους ή μη στο δημόσιο τομέα που συνεπάγεται και διαφορετική, κάθε φορά, σχέση εξάρτησής τους από το κράτος.

Σκοπός της κατάρτισης και της δημοσίευσης του «Μητρώου» είναι η αξιόπιστη καταγραφή των φορέων, οι οποίοι συγκροτούν την έννοια του Δημόσιου Τομέα.

H EΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε επίσης

«Επιτάφιος» για 15-20 ΝΠΙΔ και 1500 υπαλλήλους

Μανιτάκης: Ξεκινάνε άμεσα οι προσλήψεις των 10.000 του ΑΣΕΠ

Ελληνική task force για το δημόσιο

«Κληρώνει» 1500 απολύσεις για τους φορείς του ΤΑΙΠΕΔ

Υπό αίρεση το «ένας για έναν» στο Δημόσιο

Δημόσιο: 5 πλασματικά χρόνια & 60% του βασικού για όσους αποχωρούν

Μανιτάκης: «Ρουσφέτια» τα ΝΠΙΔ που θα καταργήσουμε

Απολύσεις: Ποιοι φορείς οδηγούνται σε κατάργηση

Short list 30 προς κατάργηση οργανισμών

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

Δημόσιο: Οι 4 «δεξαμενές» των «αναγκαστικών αποχωρήσεων»

Στο «στόχαστρο» οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων

Οι 20 φορείς με τις 258 «μονάδες» που καταργούνται

Δημόσιο: Υπό κατάργηση-συγχώνευση 135 Οργανισμοί

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!