Δημόσιο: Να προχωρήσει άμεσα η σύσταση πειθαρχικών συμβουλίων ζητεί ο Στεφάνου

Με κατεπείγουσα εγκύκλιό του, ο γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Στεφάνου καλεί τις υπηρεσίες διοικητικού του δημοσίου τομέα να ενημερώσουν, εντός πέντε ημερών, αν έχει ολοκληρωθεί η σύσταση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων.

Σημειώνεται ότι, κανονικά, η διαδικασία σύστασης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, στα οποία δεν θα μετέχουν πλέον συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, σύμφωνα με το νόμο 4057/2012, του Δημήτρη Ρέππα, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου του 2012.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «αν δεν έχει ήδη γίνει η σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων, παρακαλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε σε αυτή».

Τονίζεται δε, ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακαλούνται όπως άμεσα ανταποκριθούν στα αιτήματα της παρούσας εγκυκλίου, καθότι τα ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Πειθαρχικού Δικαίου είναι από τα σημαντικότερα τμήματα του Υπαλληλικού Κώδικα, διότι συνδέονται άμεσα με την προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και γενικότερα με την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι «μέχρι τη συγκρότηση, δηλαδή την έκδοση απόφασης ορισμού των μελών των πειθαρχικών συμβουλίων κατά τα οριζόμενα στον ν. 4057/2012, εξακολουθούν να ασκούν τις πειθαρχικές αρμοδιότητες του ως άνω νόμου, τα υπηρεσιακά συμβούλια του ν. 3528/2007. Οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα υφιστάμενα υπηρεσιακά- πειθαρχικά συμβούλια, διαβιβάζονται στα πειθαρχικά συμβούλια του νέου νόμου, το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από τη συγκρότησή τους».

ΠΗΓΗ: AMΠΕ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!