Δημόσιο: Μέσω Spiegel, τώρα, το αίτημα της τρόικας για λίστα με ονόματα

Μεσω του γερμανικού περιοδικού Spiegel επανήλθε σήμερα το προ 25νθημέρου αίτημα* της τρόικας να δοθεί λίστα με συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται υπό απόλυση. «Η κυβέρνηση της Ελλάδας απειλείται να καταρρεύσει στον δρόμο της λιτότητας. Αλλά οι διεθνείς «βοηθοί» παραμένουν σκληροί: Για να εγκρίνουν νέα δισεκατομμύρια, θα….πρέπει το κράτος πρώτα να εγγυηθεί τις απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και να αναφέρει επακριβώς τα ονόματα των πληττόμενων», υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα.

Επίσης αναφέρεται σε δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σύμφωνα με τις οποίες «η τρόικα απαιτεί να απολυθούν 2.000 υπάλληλοι του δημοσίου τομέα ως το τέλος του χρόνου. Και πλέον δεν ικανοποιούνται με αριθμούς. Θέλουν ονόματα και επώνυμα».

Πάντως, πηγές  του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευδαν το δημοσίευμα του «Der Spiegel», τονίζοντας ότι «ούτε λίστες υπάρχουν, ούτε ζήτησε η τρόικα κάτι τέτοιο».


 

Σχετικά

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ & ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ

Μανιτάκης: Επιμένει σε κινητικότητα, διαθεσιμότητα, «που δεν είναι απολύσεις»

ΑΔΕΔΥ: Η κινητικότητα οδηγει σε μαζικές απολύσεις

*ΔΗΜΟΣΙΟ: ΛΙΣΤΑ ΜΕ «ΟΝΟΜΑΤΑ» ΖΗΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!