Δημόσιο: «Φακέλωμα» και απόλυση μέσω αξιολόγησης

Σε… φακέλωμα των δημόσιων υπαλλήλων μέσω της αξιολόγησης θα προχωρήσει έως το τέλος του 2014 η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των σχεδίων που έχει για την αναμόρφωση του Δημοσίου και τις σχετικές προτάσεις-κατευθύνσεις των γάλλων τεχνοκρατών. Η διαδικασία αξιολόγησης -που θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ- θα περιλαμβάνει γραπτό τεστ 80 έως 100 ερωτήσεων, βαθμολόγηση τυπικών προσόντων, συνέντευξη αλλά και δημιουργία φακέλου με το εργασιακό προφίλ όλων των εργαζομένων σε υπουργεία, φορείς και δήμους. Στις εξαιρέσεις από την αξιολόγηση, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ οι συμβασιούχοι έργου, οι ΙΔΟΧ και οι μετακλητοί υπάλληλοι, ενώ δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τους ένστολους και ποια θα είναι η διαδικασία, αν και στα Σώματα Ασφαλείας υπάρχει αξιολόγηση.

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δε καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία τη διαδικασία αξιολόγησης, αναμένεται να βρεθούν στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας, που θα τους οδηγήσει σε έξοδο από το Δημόσιο.

Η διαδικασία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα ξεκινήσει το Μάρτιο και οι πρώτοι που θα κληθούν να δώσουν… εξετάσεις και να αξιολογηθούν θα είναι όλοι όσοι κατέχουν θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών. Θα συνεχιστεί το 2014 για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων.

Όσον αφορά στα τεστ, θα υπάρξουν διαφορετικά ανά ειδικότητα και κατηγορία εκπαίδευσης. Το τεστ θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα. Στην αξιολόγηση, θα ληφθούν υπόψη όλα τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου, σπουδές, επιμόρφωση, σεμινάρια κ,λπ., οι ειδικές γνώσεις σε τεχνολογίες και διαχείριση έργων, η εμπειρία πάνω στο αντικείμενο, αλλά και η γενικότερη εικόνα και η συμπεριφορά κάθε υπαλλήλου. Και όλα αυτά, θα συμπεριληφθούν στον εργασιακό του φάκελο, που θα ελέγχεται και θα αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε επίσης:
«Παράθυρο» για απολύσεις μέσω αξιολόγησης
Μανιτάκης: Απολύσεις, αλλά όχι αθρόες
Δημόσιο: Έκανες κοπάνα; Απόλυση…
Δημόσιο: Έρχονται νέες απολύσεις «επίορκων» με… Μετρό
Δημόσιο: Σε αργία και για σοβαρά πλημμελήματα οι επίορκοι
Ύστερα από 11 χρόνια, απολύθηκε επίορκος υπάλληλος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΦΑΚΕΛΩΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]