Δημόσιο: Εντείνεται το κυνήγι των κοπανατζήδων

Να σταματήσει τις «κοπάνες» από το Δημόσιο επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εντείνοντας τους σχετικούς ελέγχους από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega με εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη οι έλεγχοι για τον εντοπισμό και την τιμωρία των κοπανατζήδων εντατικοποιούνται και επεκτείνονται στο σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών. Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη έλεγχοι στην Πολιτική Αεροπορία, σε υπηρεσίες της ΔΕΗ και του υπουργείου Παιδείας αλλά και σε δήμους τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων όσοι διαπιστώνεται ότι έχουν απουσιάσει αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους πάνω από 22 ημέρες μέσα σε ένα μήνα ή 30 ημέρες το χρόνο οδηγούνται οριστικά στην έξοδο από το Δημόσιο.

Περιπτώσεις κοπανατζήδων που απολύθηκαν

Ένδειξη ότι η ατιμωρησία για τους κοπανατζήδες στο Δημόσιο τελείωσε αποτελούν πρόσφατες αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων που επιτέλους ξεκίνησαν να λειτουργούν:

-Με οριστική παύση τιμωρήθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο της Στερεάς Ελλάδας που απουσίασε αδικαιολόγητα για τρία ολόκληρα χρόνια: Από το  Σεπτέμβριο του 2009 έως και το Μάρτιο του 2013!

-Στην έξοδο οδηγήθηκε και άλλος εκπαιδευτικός σε σχολείο της ίδιας περιοχής που πήρε πολλαπλές συνεχόμενες αναρρωτικές άδειες για  επτά μήνες  με πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις που συνέταξε  και υπέγραψε ο ίδιος και τις σφράγισε με  πλαστή σφραγίδα . Από τον Απρίλιο έως τον  Ιούνιο 2012 απουσίασε συνολικά 61 ημέρες ενώ αρνήθηκε προκλητικά να προσέλθει για ιατρική εξέταση σε υγειονομική Επιτροπή.

– Ίδια τύχη είχαν ένας μόνιμος πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που  απουσίασε αδικαιολόγητα 114 ημέρες, υπάλληλος  δήμου της Αττικής που έλειψε  2,5 μήνες από τη δουλειά του, εκπαιδευτικός σε σχολείο της Στερεάς Ελλάδας που το σχολικό έτος 2011-2012 απουσίασε περισσότερες από 70 ημερών και υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής που απουσίασε από τη δουλειά του πάνω από 30 εργάσιμες ημέρες.

Τα κόλπα των κοπανατζήδων

Να σημειωθεί ότι τα πιο συνηθισμένα κόλπα που χρησιμοποιούσαν για χρόνια οι κοπανατζήδες ήταν να χτυπούν ο ένας την κάρτα του άλλου, να χτυπούν την κάρτα τους μόνο μία φορά την ημέρα έτσι ώστε να μην μπορεί να ελεγχθεί η τήρηση του ωραρίου, να καταστρέφουν ή να αλλάζουν θέση στα μηχανήματα ελέγχου τήρησης του ωραρίου και να παίρνουν σωρηδόν αναρρωτικές άδειες . Οι πρακτικές αυτές παρόλο που ήταν προκλητικές έμεναν χωρίς τιμωρία χάρη στην ανοχή που έδειχναν οι υπηρεσίες διοικητικού προσωπικού, που σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο δεν ήταν πρόθυμες να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους αλλά, όπως αποδείχθηκε από πρόσφατη έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης επιβράβευαν τους κοπανατζήδες πληρώνοντας τους με υπερωρίες!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ, ΣΕΕΔΔ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]