δημοσιο-εκτοσ-οι-κακοι-για-να-γλιτωσ-276808
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 15.10.2012 | 13:15

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΚΤΟΣ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΟΙ 15.000

Την απόλυση άμεσα των επίορκων, των μακροχρόνια απόντων και όσων έχουν αρνηθεί τη μετάταξη θα προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση στην τρόικα ώστε να αποφύγει την άμεση απόλυση 15.000 υπαλλήλων. «Μ’ αυτό τον τρόπο θα σταλεί το πολιτικό μήνυμα τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό», δηλώνει στην aftodioikisi.gr κυβερνητική πηγή.

Η σχετική πρόταση θα γίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη κατά τη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους της τρόικας στις 4 το απόγευμα (τελικώς η συνάντηση ξεκίνησε στις 7.50 το βράδυ) πιθανότατα στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο δεν είναι σαφές αν το υπουργείο έχει καταγράψει τον αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες.

Πάντως, σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, οι υπάλληλοι της πρώτης κατηγορίας ανέρχονται σε περίπου 2.800 (κατηγορούνται και έχει εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο Α/Βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα που επιφέρουν απόλυση, καθώς οι ενέργειές τους εμπίπτουν στο Ποινικό Δίκαιο). Όπως, δε, έχει πει ο ίδιος ο Λ. Ρακιντζής από τα μέσα Αυγούστου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει τη λίστα και την του έχει ήδη αποστείλει.

Προϊδέασαν Μανιτάκης, Σαμαράς

Υπενθυμίζεται ότι για τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν προϊδεάσει τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  ο οποίος  σε προ δεκαημέρου ομιλία του είχε τονίσει ότι θα βρεθούν εκτός Δημοσίου οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων κατηγοριών όσο και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» στην οποία διεύρυνε τη δεξαμενή των υπό απόλυση δημοσίων υπαλλήλων εντάσσοντας σε αυτή και τους υπεράριθμούς (σ.σ. άρα προφανώς και αυτούς των οποίων οι οργανισμοί συγχωνεύονται ή καταργούνται).

«Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το “σπυρί” έπρεπε πια να “σπάσει”. Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, δίνοντας το περίγραμμα του πολιτικού μηνύματος που επιχειρεί να στείλει με τις απολύσεις.

Το θέμα, βεβαίως, είναι αν τη συγκεκριμένη πρόταση της κυβέρνησης θα τη δεχθούν οι εκπρόσωποι της τρόικας, ή θα την  απορρίψουν όπως έχουν κάνει με όλες τις άλλες…

 

Διαβάστε επίσης:
Μανιτάκης από Βουλή: Οι «κακοί» υπάλληλοι θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο

ΤΡΟΙΚΑ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σαμαράς: Δεν μπορούμε να κρατάμε υπεράριθμούς και ακατάλληλους στο Δημόσιο

Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης: «Η τρόικα δεν έθεσε θέμα απολύσεων»

Μανιτάκης: Πέντε «αγκάθια» στη διοικητική μεταρρύθμιση

Δημόσιο: «Ευέλικτο» κράτος μέσα από την αξιολόγηση των δομών