Δημόσιο-Αξιολόγηση: Κίνητρα ΥΠΔΑ για να «σπάσει» το 80% της αποχής - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
2
Ιούλιος
Back

Δημόσιο-Αξιολόγηση: Κίνητρα ΥΠΔΑ για να «σπάσει» το 80% της αποχής

Με την προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης να λήγει σήμερα και τους δημοσίους υπαλλήλους να γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη τους, στα τελεσίγραφα της Όλγας Γεροβασίλη, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αλλάζει «ρότα» και αναζητά κίνητρα προσέγγισης.

Την ώρα που η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το ποσοστό της απεργίας – αποχής των υπαλλήλων απέναντι στη διαδικασία της αξιολόγησης ξεπερνά το 80%, πηγές του ΥΠΔΑ παρότι παραδέχονται ότι «υπάρχει μικρή συμμετοχή», δηλώνουν ότι «θα περιμένουν να δουν αύριο τα τελικά στοιχεία της συμμετοχής και την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές μιλώντας στην aftodioikis.gr, καθιστούν σαφές ότι υπάρχουν: «Δεύτερες σκέψεις σύνδεσης της αξιολόγησης με θετικά κίνητρα για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα συμμετέχουν σε αυτή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, της aftodioikisi.gr, στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου, είναι να συνδεθεί η αξιολόγηση με διευκολύνσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα στις μετατάξεις και μετακινήσεις τους, αλλά και στη βαθμολογική τους εξέλιξη.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πρόκειται να δοθεί επίσημη παράταση» αλλά ωστόσο σπεύδουν να σημειώσουν ότι «στη διαδικασία της αξιολόγησης, μπορεί κάθε υπάλληλος να συμμετέχει οποτεδήποτε στο άμεσο μέλλον».

Στελέχη του υπουργείου, επίσης τονίζουν ότι «δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από την ηγεσία του υπουργείου αλλά και την κυβέρνηση να επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων», παρότι κάτι τέτοιο είχε διαφανεί στην τελευταία εγκύκλιο της κ. Γεροβασίλη.

ΑΔΕΔΥ: Δεν πέρασαν οι απειλές Γεροβασίλη

Την ίδια στιγμή με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, o Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι «η συμμετοχή στην απεργία – αποχή ανέρχεται σε πάνω από 80%», επισημαίνοντας: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι γύρισαν την πλάτη τους στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρά τις απειλές της κ. Γεροβασίλη για πειθαρχικά μέτρα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!