δημόσιο-άνθρακες-ο-θησαυρός-των-πλα-243500
ΔΗΜΟΣΙΟ | 23.10.2013 | 00:12

Δημόσιο: «Άνθρακες ο θησαυρός» των πλαστών πτυχίων – Δεν ξεπερνούν το 3%

Πολύ κατώτερα των αρχικών προσδοκιών είναι τα αποτελέσματα των ερευνών αναφορικά με τους υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία. Αυτό, τουλάχιστον, καταδεικνύει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η έρευνα του  Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) για τους δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Συγκεκριμένα, ενώ τον περασμένο Ιούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος είχε προβλέψει ότι το 20% των δημοτικών αστυνομικών θα απολυθούν γιατί έχουν μπει στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία από τις μέχρι τώρα έρευνες τους ΣΕΕΔ προκύπτει ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν μπει στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία δεν είναι παραπάνω από 2 με 3%.

Στο μικρό αυτό ποσοστό αυτό συντελεί, βεβαίως, το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα Ινστιτούτα που δίνουν τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας  δεν έχουν δώσει στην πλειοψηφία τους τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

Στοιχεία μόνο από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση και το υπουργείο Μεταφορών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στοιχεία έχει παράσχει μόνο η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ενώ αρνούνται, μεταξύ άλλων, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ιταλικό Ινστιτούτο αλλά και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Το ποσοστό αυξάνουν τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Μεταφορών από τα οποία προκύπτει ότι ορισμένοι από τους προσληφθέντες είχαν μπει στη Δημοτική Αστυνομία με πλαστά διπλώματα οδήγησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία αυτά είχε υπόψη του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος  Μητσοτάκης όταν χθες στη Βουλή είχε τονίσει ότι «ο έλεγχος αφενός δεν είναι εύκολος αφετέρου είναι χρονοβόρος και γι’  αυτό δε νομίζω ότι θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Άλλωστε, τις υπερφιλόδοξες προβλέψεις του κ. Γρηγοράκου είχε φροντίσει να διορθώσει από τον περασμένο Αύγουστο η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία είχε μειώσει το ποσοστό  στο 5 έως 10%.