ΡΟΗ
προηγ επομ

Δημόσιο: 1.270 απολύσεις σε δύο μήνες

Κατάλογο με ονόματα και θέσεις 1.270 υπαλλήλων που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου περιμένουν να δουν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας που επιστρέφουν στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τις 4.000 απολύσεις που προβλέπεονται μέχρι την εκπνοή του 2013 έχουν βρεθεί -σύμφωνα με όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες- οι 2.730. Δηλαδή, 2.000 πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, 500 που έφυγαν για λόγους υγείας και 230 που αποχώρησαν αναγκαστικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων (επίορκοι). Επομένως, λείπουν 1.270 και μέχρι στιγμής η Τρόικα δεν δέχεται να προέλθουν από τη «δεξαμενή» των ΕΑΣΕΛΒΟΛΑΡΚΟ που θα μπουν σε διαδικασία αναδιάρθρωσης ούτε από τους συμβασιούχους που μένουν στη θέση τους χάρη σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και θα βρεθούν σύντομα στην έξοδο με βάση ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίστηκε αντίθετος στο μοντέλο «ξαφνικού θανάτου» που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ και άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί. Ωστόσο, δεν έδειξε αισιόδοξος για την τύχη των εργαζομένων σε ΕΑΣΕΛΒΟΛΑΡΚΟ και ούτε άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση για την πραγματοποίηση 4.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!