Δημιουργούνται Κέντρα Κοινότητας για την υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής των δήμων μέσω ΕΣΠΑ - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
2
Ιούλιος
Back

Δημιουργούνται Κέντρα Κοινότητας για την υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής των δήμων μέσω ΕΣΠΑ

Στη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας προχωρούν τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη.

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο κοινής σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

Τα Κέντρα Κοινότητας, όπως είπε η κ. Φωτίου, είναι ένας νέος θεσμός, θα ενταχθούν στα προγράμματα ΕΣΠΑ και θα αποτελούν τον κεντρικό άξονα της κοινωνικής πολιτικής και θα είναι συνδεδεμένα με την Κοινωνική Υπηρεσία κάθε δήμου. Θα αγκαλιάζει 8 μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες , παιδιά, ηλικιωμένους, ευάλωτες ομάδες, ΑΜΕΑ, εξαρτημένους, άστεγους, άπορους, και Ρομά.

Σε παρέμβασή του ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μπαλάφας επεσήμανε ότι το υπουργείο έχει ξεκινήσει μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια με μια μορφή διϋπουργικής συνεργασίας. Ένα σκέλος της αφορά στην κοινωνική πολιτική.

Πρέπει, επισήμανε, να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων ειδικά στα πρώτα στάδια ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας. Στην επισήμανση αυτή υπερθεμάτισε και η υπουργός, τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχουν εκφραστεί αρχικά εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης επιφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι τα Κέντρα Κοινότητας δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και ότι θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτές.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!