ΡΟΗ
προηγ επομ

Δίμηνο φωτιά στα Ταμεία – Χρειάζονται άμεσα 602 εκατ. ευρώ έως το τέλος Απριλίου

Στον αέρα λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότης κινδυνεύουν να βρεθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την αναστολή των μειώσεων σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, καθώς τα ταμεία αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να χρηματοδοτήσουν ακόμη και «τρέχοντα» μέτρα όπως η καταβολή του ΕΚΑΣ σε νέους δικαιούχους, η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ αλλά και η παράταση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε  ελευθέρους επαγγελματίες. Για τα παραπάνω μέτρα τα ταμεία χρειάζονται 602 εκατ. ευρώ, ως το τέλος Απριλίου, καθώς απαιτούνται:

* 130 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα του πρώτου τριμήνου του 2015 σε 700.000 δικαιούχους. Ο οργανισμός έχει ταμειακό πρόβλημα το οποίο όπως είπαν στον  «Ε.Τ» αρμόδια στελέχη του «είναι διαχειρίσιμο». Οι πληρωμές μετατίθενται για τις 6 Απριλίου ενώ προγραμματιζόταν για τέλη Μαρτίου.

* 25 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οικογενειακά επιδόματα σε περίπου 30.000 δικαιούχους με τροποποιητικές δηλώσεις.

* 75 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΣ και τα αναδρομικά τριών μηνών, σε περίπου 25.000 νέους δικαιούχους.

* 20 εκατ. ευρώ για να παραταθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 65.000 ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι μένουν ανασφάλιστοι μετά την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑΜΕΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!