Με το δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου συναντήθηκαν Σκουρλέτης και Πουλάκης

Mε τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτη Κουτσάφτη συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, o υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

 Διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση για την περιοχή, με έμφαση στις ζημιές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις δυνατότητες συνδρομής του δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης. Συζητήθηκαν επίσης, οι ανάγκες του δήμου σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ζητήματα παρεμβάσεων σε αγροτικές οδούς, προμήθειας εξοπλισμού, καθώς και πλευρές της επικείμενης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε στη συνάντηση για τα νέα, εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, την κατασκευή Παιδικών Χαρών, την αγροτική οδοποιία και την ύδρευση – αποχέτευση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, παρότρυνε τη δημοτική Αρχή να υποβάλει αιτήματα για την οικονομική ενίσχυση έργων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας, αλλά και με την αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες του υπουργείου είναι διαρκείς, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επεξεργασία θεσμικών ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν το έργο δήμων και περιφερειών, αλλά και οι παρεμβάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών στους δήμους, κάτι ιδιαίτερα θετικό για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους ίδιους τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ, ΠΟΥΛΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!