Δι@ύγεια: Ο Κωτούλας αποσπάται στο πολιτικό γραφείο Αθανασίου

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι έχει σύμβουλό του για την ιθαγένεια έναν υμνητή του Χίτλερ, τον Ιωάννη Κωτούλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, χθες, κατά την παρουσίαση του Παρατηρητηρίου ΟΤΑ, το αρνήθηκε, και σημείωσε πως είναι στο τμήμα γραμματειακής υποστήριξης του ΥΠΕΣ. Ωστόσο, το Δι@ύγεια, με την ΑΔΑ: Β4ΤΖΝ-Ξ9Τ, ναι μεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του υπουργού, ότι ο Ι. Κωτούλας δεν είναι σύμβουλός του για θέματα ιθαγένειας, τον διαψεύδει όμως στο σκέλος που ισχυρίστηκε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος – εκπαιδευτικός εργάζεται -γενικά και αόριστα- στη γραμματειακή υποστήριξη του ΥΠΕΣ (σ.σ.: γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να εργάζεται στο γραφείο του υπουργού ή των γενικών γραμματέων κ.λπ.): αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο Ι. Κωτούλας τοποθετείται στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. «Αποσπάται ο Ιωάννης Κωτούλας του Επαμεινώνδα, με Α.Δ.Τ: ΑΗ 125123, εκπαιδευτικός της Γ ́ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, σε συνιστώμενη ομοιόβαθμη προσωρινή θέση, στο Πολιτικό Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, από 1.8.2012, ημερομηνία από την οποία προσφέρει υπηρεσία», λέει χαρακηριστικά.

Τι λέει η ΑΔΑ: Β4ΤΖΝ-Ξ9Τ, περίληψη της οποίας δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ΦΕΚ 447/τ.ΥΟΔΔ/25.9.2012:

«Με την αριθμ. 30346/31.7.2012 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και του Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55 -57 του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α ́ 98), τo π.δ. 49/1988 «Οργανισμός του Υπουργείου Εσωτερικών» (Α ́ 18), όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε μεταγενέστερα, το π.δ 65/2011 «Διάσπαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στα Υπουργεία α) Εσωτερικών και β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης…» (Α ́147), το π.δ. 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α ́ 141), καθώς και με την υπ’ αριθμ. 76051/4-7-2012 (Β ́ 2091) απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρο Παπαθεοδώρου»», αποσπάται ο Ιωάννης Κωτούλας του Επαμεινώνδα, με Α.Δ.Τ: ΑΗ 125123, εκπαιδευτικός της Γ ́ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, σε συνιστώμενη ομοιόβαθμη προσωρινή θέση, στο Πολιτικό Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, από 1.8.2012, ημερομηνία από την οποία προσφέρει υπηρεσία. Αριθμός βεβαίωσης Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών 8704/13.9.12.».

Την απόφαση υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Διαβάστε επίσης:
Μαλλιά κουβάρια για το… Χίτλερ
ΥΠΕΣ ή σχολείο;
ΣΥΡΙΖΑ: Στυλιανίδη, θα διώξεις ή όχι τον Κωτούλα;
Ισραηλίτικο Συμβούλιο: Άμεση απομάκρυνση συμβούλου Αθανασίου
ΔΗΜΑΡ: Αθανασίου, διώξε το συνεργάτη σου με τις ναζιστικές αντιλήψεις
ΠΑΣΟΚ: Να διαψεύσει ή να παραιτήσει το… Χίτλερ ο Αθανασίου
«Κάνουν την πάπια» για το… Χίτλερ
Υμνητής του Χίτλερ ο σύμβουλος του ΥΠΕΣ για την ιθαγένεια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΩΤΟΥΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!