Διευθυντή με πλαστό τίτλο στο Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας με πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για στέλεχος «το οποίο, μεταξύ άλλων ύποπτων «συναλλαγών», προώθησε το 2013 στην Τρόικα ως δήθεν έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σειρά αιτημάτων του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών των Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), που είχαν ως στόχο την πλήρη ανατροπή του νομοθετικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι τότε στην ιδιωτική εκπαιδευση και την μεγιστοποίηση των κερδών τους μέσω απίστευτων παρατυπιών και παρανομιών».

Η ΟΙΕΛΕ υπόσχεται να επανέλθει με νεώτερη ανακοίνωση αναλυτικότερα «στις πρωτοφανείς αυτές παρατυπίες, που στο όνομα του κέρδους δεν δίσταζαν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών».  Ποιο όμως είναι το στέλεχος αυτό με τον πλαστό τίτλο;

Δεν το αποκαλύπτει αλλά επικαλείται έγκυρες πληροφορίες από πηγές του εξωτερικού, σύμφωνα με τις οποίες «το ανώτατο αυτό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών κατέθεσαν από κοινού προς την Τρόικα έγγραφο- όνειδος δεκατριών σημείων. Το κείμενο αυτό, που αποτελεί επί της ουσίας λίστα αιτημάτων του ΣΙΕΙΕ, υιοθετήθηκε από το συγκεκριμένο Διευθυντικό Στέλεχος του Υπουργείου και παρουσιαστηκε στην Τρόικα ως πολιτικό αίτημα του Υπουργείου Παιδείας! Στο κείμενο αυτό, αναφέρονται όλες οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που μέχρι τότε ίσχυε για την ιδιωτική εκπαίδευση (θεσμικά, εργασιακά, μισθολογικά, κλπ.) καθώς και μια σειρά αιτημάτων για παράκαμψη της ισχύουσας νομοθεσίας σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν οι ιδιοκτήτες τα κέρδη τους. Το επαίσχυντο αυτό έγγραφο βρίσκεται στην κατοχή της Ομοσπονδίας.
Η ΟΙΕΛΕ είχε καταγγείλει δημόσια ότι το εν λόγω στέλεχος είναι κάτοχος πλαστού μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ο οποίος ως δια… μαγείας είχε κτηθεί πολλά χρόνια πριν από τον προπτυχιακό τίτλο! Πρόκειται για ένα σεμινάριο ολίγων ημερών που το ΣΑΕΠ παρανόμως ενέκρινε ως ξένο μεταπτυχιακό τίτλο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για την υπηρεσιακή του εξέλιξη!
Η ΟΙΕΛΕ απηύθυνε χθες επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας ζητώντας:
α)Την άμεση διενέργεια ελέγχου για την υπόθεση του πλαστού τίτλου του Διευθυντικού στελέχους του Υπουργείου Παιδείας, την άμεση απομάκρυνση και την παραδειγματική τιμωρία του.
β)Τη διερεύνηση της διαδικασίας της αποστολής του εγγράφου 13 σημείων προς την Τρόικα και της ενδεχόμενης εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Δείτε ΕΔΩ :
1)Το «μεταπτυχιακό»
2)Την αναγνώρισή του από το ΣΑΕΠ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΟΙΕΛΕ, ΠΛΑΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!