Διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας για την επιστροφή του επίορκου ιατρού

Σε διευκρινίσεις για την επιστροφή στα καθήκοντά του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» του καρδιοχειρουργού που συνελήφθη να λαμβάνει «φακελάκι» από ασθενή προκειμένου να τον χειρουργήσει, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι «η επαναφορά του γιατρού στα καθήκοντά του αποτελεί υποχρέωση της Διοίκησης λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας και δεν αποτελεί πράξη αθώωσής του».

Η πειθαρχική υπόθεση του γιατρού εκκρεμεί προς εκδίκαση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, το οποίο θα πρέπει επίσης να γνωμοδοτήσει για τη θέση του γιατρού σε δυνητική αργία, στην οποία βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2014 και το οποίο αποτελεί διοικητικό μέτρο.

Όπως εξηγεί το υπουργείο Υγείας, έως σήμερα το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ, δεν εξέδωσε γνωμοδότηση και σύμφωνα με πρόσφατο νόμο, «η αναστολή άσκησης καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως αν το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν γνωμοδοτήσει για τη θέση σε αργία εντός της προθεσμίας των τριάντα ημερών».

Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με έγγραφό του ενημέρωσε τον Αύγουστο την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, ότι δεν συνεδριάζει διότι από 1-7-2015 ο πρόεδρος απώλεσε την ιδιότητα (συνταξιοδοτήθηκε) με την οποία ορίσθηκε στο Συμβούλιο, και σύμφωνα με τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση η 15η Σεπτεμβρίου, αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για την επάνοδο των υπαλλήλων που τέθησαν στο καθεστώς αναστολής άσκησης καθηκόντων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΦΑΚΕΛΑΚΙ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΙΑΤΡΟΣ, ΕΠΙΟΡΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!