Διάβημα διαμαρτυρίας για την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
25
Σεπτέμβριος
Back

Διάβημα διαμαρτυρίας για την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη, Αντρέι Μασλόφ, προχώρησε χθες ο ΓΓ του ΥΠΕΞ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, για την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, το ΥΠΕΞ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία» και υπογράμμιζε ότι τα άτομα αυτά «διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις».

Ο κ. Δεμίρης φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Μόσχα δεν τήρησε την αναλογικότητα στις απέλασεις – δεδομένης της αριθμητικής αντιστοιχίας των διπλωματικών αποστολών των δυο χωρών – αλλά και ότι οι Έλληνες που εκδιώχθηκαν από τη Μόσχα δεν σχετίζονταν με δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τη διπλωματική πρακτική.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!