Διαβεβαιώσεις Σκουρλέτη για αποζημιώσεις σε Σκόπελο-Αλόννησο

Θα υπάρξουν όλες εκείνες οι διαδικασίες ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις είτε για τους αγρότες είτε για τις υποδομές, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μετέβη στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αλοννήσου και της Σκοπέλου, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον διευθυντή του γραφείου του Δημοσθένη Παπασταμόπουλο.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λογο για πρωτόγνωρη κακοκαιρία και εκτίμησε πως «εκείνο που επιχειρήσαμε και ότι πετύχαμε ως Πολιτεία είναι να υπάρξει ένας καλός συντονισμός και να αξιοποιήσουμε όσα μέσα διαθέτουμε». Παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτουμε όσα θα έπρεπε, όμως σημείωσε πως σημασία έχει να αξιοποιούμε αυτά κάθε φορά που διαθέτουμε.

«Είναι μια καινούργια εμπειρία, μαθαίνουμε από αυτή και την επόμενη φορά θα είμαστε νομίζω καλύτεροι σε αυτά που πρέπει να κάνουμε» πρόσθεσε και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές και όλα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών «για το σημαντικό αγώνα που έδωσαν αντιμέτωποι με αυτές τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες».

Και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για μια κακοκαιρία που για το νησί δεν υπάρχει στο θυμικό των ανθρώπων και υπογράμμιση την ανάγκη να δούμε τι μάθαμε από αυτό έτσι ώστε να ξανασχεδιάσουμε για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια παρόμοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με καλύτερο τρόπο.

Όπως είπε, πάντα τα μέσα δεν θα είναι αρκετά, θα υπολείπονται των δυνατοτήτων, ωστόσο ένας καλός συντονισμός και καλή αξιοποίηση θα επιτρέψει να έχουμε μια καλύτερη αποτελεσματικότητα.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!