Στην ΕΛ.ΑΣ. οι 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί

Τη μετακίνηση των περίπου 4.000 δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της διαθεσιμότητας σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής και του Ελεύθερου Τύπου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αντιμετωπίζουν καταρχήν θετικά το σχέδιο.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είτε μέσω μετατάξεων είτε μέσω της κινητικότητας αφενός θα υπολογιστούν στους 12.500 του μνημονιακού στόχου της διαθεσιμότητας και αφετέρου θα «ελαφρύνουν» κυρίως τους μεγάλους δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό.

Πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα από τους 30  δημους  (μόνον στην Αθήνα υπηρετούν 1.000 δημοτικοί αστυνομικοί) στους οποίους αναφέρθηκε σε πρόσφατο ρεπορτάζ η aftodioikisi.gr.

Αναφορικά με τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας, θα τις αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

Θετική για τη συγκεκριμένη δράση είναι και η ΕΛ.ΑΣ. καθώς με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωνόταν προσωπικό από γραφειοκρατικές υπηρεσίες, ώστε να μετακινηθεί στην αστυνόμευση. Να σημειωθεί ότι ήδη με τα νέα οργανογράμματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης καταργούνται περί τις 6.700 κενές θέσεις στο υπουργείο και την ΕΛ.ΑΣ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΛΑΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!