Διαθεσιμότητα: Πρώτη ήττα της κυβέρνησης στα ΑΕΙ

Για να ανοίξουν ξανά τα πανεπιστήμια, μετά από 12 εβδομάδες απεργίας, η κυβέρνηση αποδέχεται να μειωθεί ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο από τους 500 στους 100, οι οποίοι μάλιστα θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εντός του ιδρύματος και θα παίρνουν το σύνολο των αποδοχών τους, αφού το 25% που περικόπτεται θα τους «επιστρέφεται» από το ίδρυμα (όπως αναφέρεται σήμερα σε ρεπροτάζ της «Καθημερινής«).

Είναι πολύ χαρακτηριστικός ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Καθημερινή» σήμερα που υποστηρίζει ότι «ο Αρβανιτόπουλος ακυρώνει τη διαθεσιμότητα». Μάλιστα, στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα του καταλογίζει βαριές ευθύνες για την κατάσταση στα ΑΕΙ και καλεί τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει.

Σήμερα, εξάλλου, ψηφίζεται η τροπολογία του υπουργού Παιδείας η οποία προβλέπει ότι οι φοιτητές των ΑΕΙ μπορούν στις εξεταστικές περιόδους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου 2014 να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα αν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο. Αυτή είναι η μέθοδος στην οποία κατέληξε το υπουργείο Παιδείας για να μη χαθεί το εξάμηνο.

Σήμερα, επίσης, ο υπουργός Παιδείας συναντάται με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρύτανης Θ.Πελεγρίνης.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι στο μέτωπο της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ η κυβέρνηση ηττήθηκε κατά κράτος, αφού έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση διάλυσης στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ που την υποχρεώνει σε άτακτη υποχώρηση.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι προχωρούν σήμερα και αύριο σε νέα 48ωρη απεργία, ενώ αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΕΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΞΑΜΗΝΟ, ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!