Διαθεσιμότητα: Με τέσσερα συν και ένα μείον η μοριοδότηση

Με βάση τέσσερις κατηγορίες θετικών κριτηρίων και μια αρνητικών θα γίνει η μοριοδότηση όσων υπαλλήλων θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας- κινητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας» η σχετική υπουργική απόφαση που αναμένεται σήμερα Πέμπτη ή το αργότερο αύριο Παρασκευή,  η μοριοδόητηση θα περιλαμβάνει:

Α) Θετικά κριτήρια:

1) Μάξιμουμ  30 μόρια για τα τυπικά προσόντα, όπως πτυχίο, δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, γνώση ξένης γλώσσας σε τρία επίπεδα και το αν ο υποψήφιος είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

2) Μάξιμουμ 30 μόρια για την διοικητική εμπειρία στο πόστο που υπηρετούσαν

3) Μάξιμουμ 30 μόρια για όσους προσελήφθησαν από το «σκληρό» ΑΣΕΠ.

4) Μάξιμουμ 10 μόρια για την επάρκεια του υπαλλήλου.

Β) Αρνητικά μόρια

1) Μείον από 10 έως 30 μόρια για όσους έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Σύμφωνα με την απόφαση με μηδέν μόρια θα βαθμολογούνται όσων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το ΠΔ 164/2005, είτε με προγενέστερες ή μεταγενέστερες διαδικασίες τακτοποίησης υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ.

Με τον ίδιο τρόπο θα μοριοδοτηθούν και οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας, ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με την αξιολόγηση να βασίζεται στο βαθμό απολυτηρίου  του Λυκείου ή του Δημοτικού, τυχόν δεύτερο τίτλο της ίδιας ή ανώτερης βαθμίδας που κατέχουν καθώς και τη επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας.

Η βαθμολόγηση των υποψηφίων προς διαθεσιμότητα – κινητικότητα θα γίνει από ειδικά τριμελή υπηρεσιακά συμβούλια που θα απαρτίζονται ανά φορέα, ή ομάδες φορέων  από ένα μέλος του ΑΣΕΠ (το οποίο θα προεδρεύει) και δύο διευθυντές ή γενικούς διευθυντές του φορέα από τον οποίο θα αξιολογηθεί το υπεράριθμο προσωπικό.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας, έχει καταληκτικό όριο τις 16 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Διαθεσιμότητα: Αντίστροφη μέτρηση για 17.300 υπαλλήλους- Όλα τα κριτήρια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση