Διαθεσιμότητα: Αναζητούν 5.000 υπαλλήλους 11 υπουργείων

Εκτός από τους υπαλλήλους του ΠΔ Παυλόπουλου, ειδικά τους περίπου 20.000 ΥΕ και ΔΕ η κυβέρνηση όπως έγραψε η aftodioikisi.gr βάζει στο στόχαστρο τους υπαλλήλους των υπουργείων αλλά και τους 10.200 διοικητικούς ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι συνολικά από τα υπουργεία θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περί τους 5.000-5.100 υπαλλήλους.  Δηλαδή, εκτός από τους 1.342 από το υπουργείο Υγείας θα προστεθούν ακόμη, σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Τύπου:

-Παιδείας 900-1000 διοικητικοί

-Άμυνας 600 από το πολιτικό προσωπικό

-Προστασίας Πολίτη 712, επίσης από το πολιτικό προσωπικό

-Ανάπτυξης 490

-Περιβάλλοντος 262

-Αγροτικής Ανάπτυξης 269

-Εργασίας 41

-Τουρισμού 170

-Ναυτιλίας 62

-Εξωτερικών 152

Επιπλέον, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση των δομών δήμων, ώστε να προχωρήσει η διαθεσιμότητα σε μορφή, αρχικά, ενδοδημοτικής κινητικότητας που έχουν ζητήσει πολλοί δήμαρχοι.

Παράλληλα, όπως, επίσης, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης θα προχωρήσουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ) με βάση και τη γνωστή λίστα Σταμάτη, προκειμένου να γεμίσουν οι «δεξαμενές» των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]