καθυστερημένα-διαψεύδει-η-ελ-ασ-τις-κα-740072
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 22.06.2021 | 19:11

Καθυστερημένα διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ τις καταγγελίες του Γεωργιανού ότι «βασανίστηκε»

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ τις καταγγελίες του Γεωργιανού  που είχε εξεταστεί από άνδρες του Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεωργιανός κατήγγειλε ότι βασανίστηκε στα γραφεία της ΓΑΔΑ από αστυνομικούς.  θέμα που προκάλεσε πολιτικό παρασκήνιο με αποκορύφωνα το μεσημεριανό «άδειασμα» Πελώνη στον Χρυσοχοΐδη, καθώς όχι μόνο δεν διέψευσε το γεγονός αλλά παρέμεμψε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ!

Ωστόσο, με καθυστέρηση περίπου 12 ωρών (!) η ΕΛ.ΑΣ, προχώρησε σε διάψευση των όσων ισχυρίστηκε ο Γεωργιανός.

«Σχετικά με καταγγελία αλλοδαπού κρατουμένου, που αναπαράγεται σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι: Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξέλθει από τη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων. Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης (σχετ. το από 18-05-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής). Ο συλληφθείς εξετάστηκε και από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο», προσθέτει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.