Διακοπές με Voucher – Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Λύση στο πρόβλημα με τις προκαταβολές που έχουν δώσει πελάτες ξενοδοχείων για να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους το καλοκαίρι προσπαθεί να δώσει το υπουργείο Τουρισμού έτσι ώστε και οι ξενοδόχοι να μην αναγκαστούν να τις επιστρέψουν σε αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο αλλά και οι πελάτες να μην χάσουν τα χρήματα τους

Σύμφωνα με όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του Open Beyond ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης η κυβέρνηση θεσπίζει ένα σύστημα έκδοσης vouchers τα οποία θα έχουν διάρκεια 18 μηνών, έτσι ώστε όσοι έχουν δώσει προκαταβολές να μην τις χάσουν και να μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν σε δεύτερο χρόνο.

Δηλαδή οι πελάτες που θα έχουν στην κατοχή τους το voucher θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους ίσης αξίας ακόμα και του χρόνου το καλοκαίρι, αν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν τους επιτρέπει να τις κάνουν φέτος.

Η συγκεκριμένη πρόταση του υπουργείου Τουρισμού θα συζητηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο είπε ο κος Θεοχάρης, συμπληρώνοντας ότι θα νομοθετηθεί εντός των προσεχών ημερών.

 Έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό φέτος

«Θα έχουμε μία πολύ δύσκολη χρονιά» σημείωσε ο κος Θεοχάρης, ο οποίος τόνισε ότι φέτος η τουριστική σεζόν θα στηριχθεί εκ των έσω (πάντα βέβαια σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας).

Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι «να διαφυλάξουμε τη φήμη τουριστικού μας προϊόντος» είπε ο υπουργός, ο οποίος εξήγησε ότι η έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό δίνεται όχι μόνο για λόγους στήριξης της εγχώριας αγοράς εκ των έσω, αλλά και γιατί η τουριστική κίνηση δεν σχετίζεται μόνο με την Ελλάδα, αλλά συναρτάται άμεσα και με την υγειονομική κατάσταση που θα επικρατεί στις χώρες του εξωτερικού μετά την παρέλευση της πανδημίας.

Τέλος, στα σχέδια του Υπουργείου είναι η αυστηροποίηση των μέτρων ελέγχου των εισερχομένων στα ελληνικά αεροδρόμια μετά την πανδημία και ει δυνατόν θα ελέγχονται όλοι με «γρήγορα τεστ». Αυτά όμως είναι σχέδια που θα τεθούν επί τάπητος σε δεύτερο χρόνο, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια την τρέχουσα περίοδο έχει μειωθεί κατά 98.5%.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, VOUCHER, ΔΙΑΚΟΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!