Διακήρυξη Cadiz: Στήριξη ΟΤΑ για κοινωνική συνοχή, οικονομική σταθερότητα

Η ανάγκη να στηριχθούν οι ΟΤΑ ώστε να υπάρξει κοινωνική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή σε μια περίοδο όξυνσης της οικονομικής κρίσης, τονίζεται στη «Διακήρυξη της Cadiz» όπως αυτή αποτυπώθηκε στην 25η γενική συνέλευση του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), που πραγματοποιήθηκε, από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012, στην πόλη Cadiz της Ισπανίας.

Παράλληλα στη «Διακήρυξη της Cadiz» την οποία υπογράφουν περισσότεροι από 700 εκπρόσωποι δήμων, περιφερειών και φορέων, αναφέρεται ότι ο δρόμος της καινοτομίας περνά μέσα από την Αποκέντρωση, την Ανάπτυξη τη Δημοκρατία (3D: Decentralization, Development, Democracy) και υπογραμμίζεται η ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων για την αναστροφή της κατάστασης.

Κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που ήταν παρών στη γενική συνέλευση επικαλούμενος το παράδειγμα της Αθήνας, «στις αυξημένες ανάγκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πόλεις σε περιόδους κρίσης, καθώς πρέπει να διατηρήσουν αρραγή τον κοινωνικό ιστό, ανταποκρινόμενες στα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την ύφεση».

Περιγράφοντας την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας και της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «η κρίση σε εθνικό επίπεδο προηγήθηκε της τοπικής», ανέφερε ότι «την ώρα που η ανεργία στη χώρα κινείται στο 23% και τα εισοδήματα φθίνουν, οι δήμοι απειλούνται με οικονομική ασφυξία, λόγω των περιστολών στην ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!