Διαγωνισμός εξπρές για την αντικατάσταση της Σαββαΐδου – Που υποβάλλονται βιογραφικά

Αναρτήθηκε την Πέμπτη στη «Διαύγεια» η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση της Κατερίνας Σαββαΐδου στη θέση του ανεξάρτητου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Εδώ και λίγες εβδομάδες η τρόικα ζητεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νέος Γενικός Γραμματέας να επιλεγεί μέσω διαγωνισμού και να ελέγχεται από ειδικό Συμβούλιο στο οποίο την πλειοψηφία θα έχει το κουαρτέτο (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ και ESM) στα πρότυπα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα συζητηθεί στο πλαίσιο της οριστικοποίησης της λίστας των προαπαιτούμενων (milestones) για υπολειπόμενο 1 δισ. ευρώ.

Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να τοποθετήσει στη θέση αυτή τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Φραγκίσκο Κουτεντάκη. Τελικώς η ιδέα δεν υλοποιήθηκε καθώς επικράτησαν δεύτερες σκέψεις. Ο κ. Κουτεντάκης τοποθετήθηκε τελικά στη θέση Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομική Πολιτικής αντικαθιστώντας τον Νίκο Θεοχαράκη. Ο έμπειρος καθηγητής ανέλαβε με τη σειρά του Επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Ο διαγωνισμός αποτυπώνει τη συμβιβαστική διάθεση κυβέρνησης-τρόικας καθώς ο νέος Γενικός Γραμματέας θα έχει υπερεξουσίες (θα επιλέγει προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων), ανεξαρτησία και δεν θα προέρχεται από τον κομματικό σωλήνα.

Τις τελευταίες εβδομάδες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται το in.gr έκαναν λόγο για την επιθυμία της τρόικας να επιβάλλει την τοποθέτηση ξένου ειδικού (με θητεία στην Ελλάδα) στη θέση αυτή, πρόθεση που βρίσκει αντίθετη την ελληνική πλευρά.

Η θητεία του νέου «τσάρου» της ΓΓΔΕ θα είναι διετής και η διαδικασία επιλογής είναι εξπρές καθώς οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν βιογραφικό από την Δευτέρα 30.11.2015 ως την Κυριακή 6.12.2015 στο σύνδεσμο https://online.ekdd.gr/applications/.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!