Διαφθορά: Έρευνα για δέκα μεγαλοστελέχη του Υπ. Οικονομικών

Στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται 10 ανώτερα στελέχη του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», οι εσωτερικές υποθέσεις,  σε λίστα που έχουν στα χέρια τους με 150 άτομα που εξετάζονται αυτή την περίοδο για παρατυπίες, διαπίστωσαν ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 10 στελεχών, βρέθηκαν υψηλά ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται με βάση τους μισθούς που αμείβονται αλλά και  συχνές κινήσεις σημαντικών κεφαλαίων, οι οποίες χαρακτηρίζονται σε πρώτη φάση τουλάχιστον «ύποπτες», για διαφθορά και του παράνομο πλουτισμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τον περασμένο Μάρτιο, έβγαλε απόφαση με βάση την οποία θα ελέγχονταν τα πόθεν έσχες ανώτερων στελεχών από τις εφορίες, τα τελωνεία, αλλά και το ΣΔΟΕ, εκδηλώθηκε μία περίεργη…κινητικότητα από κάποιους υπαλλήλους των υπηρεσιών αυτών. Άλλα στελέχη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ άλλα έσπευσαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση, προκειμένου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να αποφύγουν τον έλεγχο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα παντως  το Υπουργείο Οικονομικών, είναι έτοιμο να ελέγξει και  αυτούς που αποχώρησαν τους τελευταίους μήνες από τις υπηρεσίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΦΟΡΙΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ


Αφήστε μια απάντηση