Δέσμευση Σιώκου για χαρακτηρισμό ως παραμεθόριων περιοχών Κ. Μακεδονίας - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Δέσμευση Σιώκου για χαρακτηρισμό ως παραμεθόριων περιοχών Κ. Μακεδονίας

Κοινή αντιπροσωπία εκπροσώπων δημόσιων υπαλλήλων των νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών και Πέλλας συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη, 4 Ιουλίου με το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κύριο Θύμιο Σώκο, με θέμα τη δρομολογούμενη κατάργηση του χαρακτηρισμού ως παραμεθόριων και προβληματικών των νομών αυτών. «Ο περιορισμός των περιοχών της Μακεδονίας που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριοι θα επεκτείνει την κοινωνική και εθνική κρίση δυσανάλογα σε σχέση με το οικονομικό όφελος που αυτή αναμένεται να προκαλέσει», σημείωσαν οι εργαζόμενοι στο Θ. Σιώκο. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας δήλωσε ρητά ότι θα προτείνει το σύνολο των περιοχών του πεδίου ευθύνης του έχει κατ’ ουσία τις ειδικές συνθήκες που αιτιολογούν το χαρακτηρισμό τους ως παραμεθορίων και θα εισηγηθεί να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι στην απάντηση του για το ζήτημα δε θα προχωρήσει στις ιεραρχήσεις των παραμεθορίων.

Από τους εργαζομένους, τονίστηκε επίσης ότι το δήθεν οικονομικό όφελος θα εξανεμιστεί από τις πολλαπλές συνέπειες που θα προκαλέσει ο αποχαρακτηρισμός στις περιοχέςαυτές,  οι οποίες δέχονται συνεχή πίεση από τις οικονομίες των γειτονικών χωρών. «Ουσιαστικά επιδιώκεται μια λογιστική εγγραφή εσόδων που θα δημιουργήσει αίσθημα εγκατάλειψης και θα σπρώξει στην περαιτέρω εξαθλίωση των περιοχών», σημείωσαν.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!