Δέσμευση Μουζάλα για κλειστά κέντρα στα νησιά και βελτίωση των συνθηκών

Στη δημιουργία κλειστών κέντρων, είτε με την χρησιμοποίηση σπιτιών με δύο χώρους είτε με την εύρεση άλλων χώρων όπου θα φιλοξενούνται 100-200 άτομα, στα νησιά προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. «Θα χρειαστεί χρόνο, αλλά θα το κάνουμε», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί.

Ο κ. Μουζάλας δεσμεύτηκε για την βελτίωση των συνθηκών στις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας, κυρίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ ανέφερε ότι ξεκινά σύντομα η πλήρης καταγραφή όλων όσων μένουν στην Ελλάδα. Μέχρι τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική ταυτότητα για τους πρόσφυγες και των μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα.

Προαναγγέλθηκε, τέλος, ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχε καταργηθεί το συσσίτιο στους καταυλισμούς, το οποίο θα αντικατασταθεί από παροχή μετρητών, που ανά οικογένεια δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΗΣΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΚΕΛΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!