Δεσμεύσεις Σκουρλέτη σε ΠΟΕ-ΟΤΑ για συμβασιούχους, νέα Συλλογική Σύμβαση, πολυνομοσχέδιο

Τέσσερις δεσμεύσεις ανέλαβε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

-Πρωτον ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η απασχόληση και η πληρωμή των εργαζομένων με συμβάσεις που παρατάθηκαν αυτοδίκαια μέχρι το τέλος του 2017.

-Δεύτερο, ότι το υπουργείο, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα αλλά και στο ενωσιακό και εθνικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων από την καταχρηστική εφαρμογή του καθεστώτος εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αναζητά συνολική, δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημα της εργασιακής ομηρείας  που συνειδητά επέβαλαν στους εργαζόμενους αυτούς οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

-Τρίτον, σχετικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ότι ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου στην Επιτροπή που θα αναλάβει τις συζητήσεις για την κατάρτιση νέας σύμβασης.

-Τεταρτον, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου και ότι, σε κάθε περίπτωση, πριν από την κατάθεση θα υπάρξει ενημέρωση της Ομοσπονδίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!