Δένδιας («προβοκάτορας») vs ΣΥΡΙΖΑ («τάγματα εφόδου») για την επίθεση σε Καχριμάνη

Με σκληρές εκφράσεις εκατέρωθεν συνεχίσθηκε η αντιπαράθεση μετά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά η αφορμή ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν από αντιεξουσιαστές  στη γιορτή του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τονίζει ότι «δεν θα επιτρέψει στα πάσης φύσεως και ιδεολογικής προέλευσης «τάγματα εφόδου» να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ‘ζούγκλα’». Για να απαντήσει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «λάσπη, ύβρεις, καλλιέργεια κλίματος εμφυλιοπολεμικού διχασμού» και καλώντας τον υπουργό «το ρόλο του κατ’ εξακολούθηση προβοκάτορα να τον παίξει μόνος του».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

«Μόλις πριν από δύο ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα όχι απλώς καταδίκασε με ανακοίνωσή του την απόδοση εκ νέου στην τοπική κοινωνία τριών κατειλημμένων από αντιεξουσιαστές νοσοκομειακών κτιρίων, αλλά και κάλεσε σε «αντίσταση». Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: «Πιστεύουμε στις δυνάμεις του λαού και της νεολαίας μας, πιστεύουμε ότι ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα, πιστεύουμε και καλούμε την κοινωνία να αντισταθεί μαζικά και οργανωμένα, μέσα από τις γραμμές μας και έξω από αυτές, για να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη που ζούμε». Στην ίδια ανακοίνωση επίσης υποστήριζε ότι «στην απαξίωση της Δημοκρατίας και την κοινωνική ισοπέδωση απαντάμε με αγώνα, στον φόβο απαντάμε με ελπίδα, στην καταστολή απαντάμε με αλληλεγγύη». Ύστερα και από την άνανδρη επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη που ακολούθησε, την ώρα που βρισκόταν χθες το βράδυ μαζί με την οικογένειά του και προσωπικούς του φίλους, ερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο κόμμα: Συμφωνεί με την ανακοίνωση; Τη θεωρεί άσχετη με την επίθεση στον Περιφερειάρχη; Θα επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις για την προφανή προτροπή σε διάπραξη συγκεκριμένων πράξεων; Όποια και εάν είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα είναι βέβαιο: Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας και Πολίτη δεν θα επιτρέψει στα πάσης φύσεως και ιδεολογικής προέλευσης «τάγματα εφόδου» να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «ζούγκλα». Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Ας είναι βέβαιοι όλοι για αυτό».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρακτική του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να στοχοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση Σαμαρά τον πολιτικό διάλογο αλλά και την ίδια τη δημοκρατία: Λάσπη, ύβρεις, καλλιέργεια κλίματος εμφυλιοπολεμικού διχασμού. Ο ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει και δεν θα αφήσει τη χώρα του να γίνει ζούγκλα ανεύθυνων  και επικίνδυνων λαϊκιστών, που οραματίζονται την επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές. Το ρόλο του κατ’ εξακολούθηση προβοκάτορα ο κ. Δένδιας θα τον παίξει μόνος του».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΟΝΤΡΑ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση